Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

První výhra v sezoně proti favoritovi soutěže

29.10.2016 | Tomáš Beníšek

HC Frýdlant – HC Lomnice nad Popelkou 3:2p (1:0, 1:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Čejka (Kotrč, Vološín), 38. Hodač (Potocký), 61. Kotrč (Němeček, Pešek) – 35. Junek (Drahoňovský), 36. Lemfeld.

Rozhodčí: Hrubý – Touš, Grundler. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 58.

Sestava:

Frýdlant: Blažek – Slavík, Němeček, Pešek, Doubek, Balabán – Hodač, Beníšek, Kotrč – Vološín,Čejka, Sommer -  Špinka, Janda, Potocký. Trenér Mikan.

Ve sváteční den a netradičně již v pátek 28. října hostil Frýdlant v rámci 4. kola krajské hokejové ligy Libereckého kraje na svém ledě favorizovanou Lomnici nad Popelkou. Frýdlantští zůstávali po třech zápasech stále bez bodu a tak se chtěli porvat o dobrý výsledek i proti papírovému favoritovi.

Domácí do utkání nastoupili s odhodláním a velkým nasazením, přesto to byli hosté, kteří byli častěji na kotouči a dostali se i do prvních šancí. Ty však spolehlivě kryl domácí brankář Blažek. Domácí zahrozili akcí Kotrče, také brankář hostů byl připraven. Na druhé straně několikrát dobře pálil Kedršť, Blažek byl však jistý. A tak šel v 18. minutě do vedení Frýdlant. Do rychlého přečíslení se dostala dvojice Kotrč – Čejka a druhý jmenovaný přesnou střelou k tyči otevřel skóre dnešního utkání. Frýdlantští tak v první dvacetiminutovce vytěžili z minima maximum.

Ve druhé třetině Frýdlant vyrovnal hru a vytvořil si několik velmi dobrých příležitostí. V dobré pozici stříleli Kotrč a Beníšek, do brejku se dostal také Vološín. Druhý gól však přidat nedokázali. Krátce po polovině utkání pak Frýdlant trochu vypadl z tempa a Lomnice ihned tvrdě trestala. Nejprve střelou z mezikruží srovnal Junek a hned za dalších osmačtyřicet vteřin poslal hosty do vedení Lemfeld, 1:2. Frýdlant se však otřepal a přispěchal s rychlou odpovědí. Krásnou akcí se blýsknul domácí kapitán Hodač a nekompromisní ranou pod horní tyč vyrovnal.

Do třetí třetiny nastoupil Frýdlant s cílem soustředit se na poctivou obranu a vyrážet k rychlým brejkům. Lomnice působila lehce zaskočeným dojmem a domácí si tak vypracovali několik velmi dobrých šancí.  Nejprve byl v dobré pozici Kotrč, zakončení mu ale úplně nesedlo. Poté se již podruhé v zápase ocitl sám tváří v tvář brankáři domácí Vološín, jeho střela tentokrát skončila na horní tyčce. Ve druhé části třetí periody Lomnice přeci jen převzala iniciativu a několikrát si vytvořila slušný tlak. Domácí Frýdlant se však mohl opřít o bezchybného Blažka v brance.  Utkání tak dospělo až do prodloužení, které však nemělo dlouhého trvání. Hned po třiatřiceti vteřinách vysunul Němeček pěkným pasem Kotrče a ten krásnou ranou do růžku zařídil bonusový bod domácímu Frýdlantu, 3:2.

Frýdlant tak dokonale zaskočil velkého favorita celé soutěže a připsal si první dva body do tabulky. Nutno říci, že si tým za svůj dobrý a obětavý výkon, podpořen výborným Blažkem v bráně, vítězství zasloužil. Navázat na dobrý výkon budou chtít hokejisté Frýdlantu hned v sobotu, kdy jedou k dalšímu zápasu do České Lípy.

Autor: Tomáš Beníšek

 
Aktuální články
DISCO NA LEDĚ

Přijďte si užít večer plný zábavy, hudby a tance na ledu!

 
Víkendové veřejné bruslení

Poslední zimní bruslení se blíží! Připomínáme, že za necelý měsíc uzavřeme brány našeho  zimního stadionu.

 
HC Frýdlant poražen v prodloužení: Ztráta, která znamená vyřazení z play-off.

HC Frýdlant poražen v prodloužení: Ztráta, která znamená vyřazení z play-off.

 
Frýdlantští hokejisté podlehli v prvním play off zápasu na hřišti Lomnice
 
Jsme v Play-Off
 
Škola bruslení pro dospělé
 
Školička bruslení pro nejmenší
 
Úterní dohrávka se vydařila
 
Informace k nadcházejícímu omezení provozu zázemí zimního stadionu
 
Rozjetí Gepardi přijeli do Frýdlantu
 
Výsledky
Muži | neděle 25.02.2024, 18:00
HC Frýdlant - HC Lomnice nad Popelkou
3:4 pp ()
 
Junioři | Sobota 20.01.2024
HC Jablonec nad Nisou - HC Frýdlant
11:2 ()
 
Dorost | Neděle 21.01.2024
HC Česká Lípa - HC Frýdlant
8:0 ()
 
Starší žáci | Sobota 02.12.2023
HC Frýdlant - HC Lomnice nad Popelkou
6:8 ()
 
Mladší žáci | sobota 09.12.2023, 12:30
HC Frýdlant - HC Jablonec nad Nisou
5:4 ()
 
 
© eSports s.r.o. & HC Frýdlant - kontakt: jech@hcfrydlant.org RSS